Kaalintaimista kesäkukkiin: matkamme kesäkukkien maailmaan

Tarinamme Hirvelän tilalla, Haminan Pampyölin takamailla, alkoi juhannuksen tienoilla 1982. Seuraavana talvena rakensimme ensimmäisen, noin 800 m2:n kasvihuoneen, tarkoituksena esikasvattaa kaalintaimia peltoviljelyä varten.

Muuan myyntimies maajussien tuntemasta Hankkija-liikkeestä vinkkasi meille kesäkukkien kasvatuksesta. Siitä se kipinä lähti! Seuraavana keväänä upouudessa, omin käsin rakennetussa kasvihuoneessa kasvoi kaalintaimien lisäksi petuniaa ja orvokkeja.

Aluksi myimme kukkia torikauppiaille, kukkakaupoille ja muille puutarhoille. Lisäsimme lajikkeita vuosi vuodelta ja rakensimme uusia kasvihuoneita. Kesäkukkaviljelysten kasvaessa vähensimme peltoviljelyä ja luovuimme lihakarjasta. Asiakkaat alkoivat käydä kukkaostoksilla suoraan puutarhalla.

Kukkavaunu Haminan torille ja kesäkukkamyymälä Karhulaan

Muutaman vuoden päästä laajensimme torimyyntiin Haminan torille. Ensimmäisen kesäkukkamyymälämme Karhulaan avasimme 1998. Nykyinen Karhulan myymälämme palvelee Ratakadulla, Rauhalan koulua vastapäätä.

Hetken aikaa valikoimissamme oli myös puita, pensaita, perennoja ja ruusuja, joista kuitenkin luovuimme myöhemmin keskittyen kesäkukkiin ja hyötykasveihin.

Vuonna 2007 aloitimme tilalla täydellisen kasvihuoneiden uudistuksen, jossa vierähti viitisen vuotta. Kasvatimme kesäkukkia koko ajan, välillä hyvinkin jännittävissä olosuhteissa, mm. poikkeuksellisen lumisten talvien keskellä. Uudistuksen myötä otimme puutarhalla käyttöön puuhakelämmittimen, jolla kasvihuoneet pääasiassa lämpenevät. Viimeisin uudistus on maapetien korvaaminen vuoksiluode- ja kourukastelupöydillä, jotka mahdollistavat nykyaikaisen taimikasvatuksen. Kasvihuoneiden pinta-ala on nyt noin 6000 m2.

Kasvatamme kasvit itse siemenistä ja valmiista paakku- tai pistokastaimista. Panostamme laatuun ja laajaan valikoimaan. Kasvimme kasvavat tilavissa ruukuissa, jolloin juuristolla on enemmän kasvutilaa jo taimivaiheessa.

Kesäkukkaostoksille vaikka lastenvaunujen kanssa

Kasvihuoneissamme on leveät päällystetyt käytävät, jotka mahdollistavat lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkumisen. Asiakkaiden käytössä on ostoskärryt, joista olemme saaneet paljon kiitosta.

Jatkossakin keskitymme hyvillä mielin tuottamaan ja myymään laadukkaita kesäkukkia sekä hyötykasveja – sinun iloksesi!

Tervetuloa tekemään oma kukkamatkasi!

Suoramyyntipuutarha

Hirveläntie 256
49400 Hamina
puh. 0400 756 118

Avoinna
toukokuu-kesäkuu
(avaamme äitienpäiväviikolla)
ma-pe klo 9-19
la-su klo 9-15
Vain 6 km Haminan keskustasta!

Haminan tori

Satamakatu 12, Hamina
puh. 0400 756 118

Avoinna
Huhti-heinäkuussa toriaikoina.

Karhulan myymälä

Ratakatu 10, 48600 Kotka
puh. 0400 756 118

Avoinna
huhti-kesäkuussa
ma-pe klo 9-19
la-su klo 9-15
Heinäkuussa lyhennetyt aukioloajat.

Taimimyymälä Tepponen – Kukkaloistoa lähipuutarhaltasi.

Taimimyymälä Tepponen on haminalainen toisen polven perheyritys. Kotipuutarhureita inspiroiva suoramyyntipuutarhamme sijaitsee Haminassa Hirvelän tilalla, vain 10 minuutin ajomatkan päässä Haminan keskustasta. Valikoimaamme kuuluvat kesäkukat, amppelit, hyötykasvit sekä yrtit. Suoramyyntipuutarhamme lisäksi löydät myyntipisteemme Haminan torilta ja Karhulasta.

 

Hamina

Hirveläntie 256, Hamina

Karhula

Ratakatu 10, 48600 Kotka